Van werkdruk naar werkplezier : timemanagement en klassenmanagement in het onderwijs - Kouwenhoven, Angela, ....-; Schoemaker, Annemieke, ....- ([s.l.] : Pica, 2014)
Werkdruk is een van de grootste klachten in het onderwijs. De kernactiviteit van leerkrachten is het lesgeven, maar de voorbereiding, vergadering, deelname aan werkgroepen etc. en het feit dat dit vanwege de vele schoolvakanties moet gebeuren in een verhoudingsgewijs kort jaar, vragen om zicht op en aanpassing van de eigen manier van werken. Er moeten keuzes gemaakt worden. Nadat de feitelijke werkdruk in kaart gebracht wordt (via de website kunnen gratis zelftests gedownload worden), worden voorbeelden gegeven uit de dagelijkse praktijk over de relatie kwaliteit en werkdruk. Beide auteurs verzorgen workshops over het thema time- en klassenmanagement en juist de praktijkvoorbeelden maken dit leuke boek over het actuele thema zo interessant voor teams van basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Het boek sluit af met een beschouwing op de psychologische kant van de werkdruk (onder andere Covey). Het taalgebruik is prettig, de lay-out overzichtelijk. © NBD Biblion
Adviezen aan leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs.
Keywords: Klassenmanagement ; tijdmanagement