Vraag jezelf vrij : hoe vier vragen je hoofd én je hart kunnen openstellen - Byron, Katie, ....- (Amsterdam : HarperCollins, 2018)
Byron Katie is de grondlegger van The Work, een methode om negatieve gedachten op te sporen en te onderzoeken. In Vraag jezelf vrij laat zij zien dat emoties zoals verdriet, boosheid en ontevredenheid worden veroorzaakt door het feit dat we onze negatieve gedachten geloven. Door jezelf vier belangrijke vragen te stellen leer je dat onze gedachten niet altijd ons leven hoeven te bepalen. Op die manier verliezen negatieve gedachten hun macht. Wanneer we accepteren dat onze gedachten niet de waarheid verkondigen, is het makkelijker om er afstand van te nemen. Pas dan kunnen we met mildheid kijken naar anderen en naar onszelf. Bevrijd je van destructieve en onware gedachten, stel je hoofd en hart open en word gelukkig. 'Katie slaat de spijker op zijn kop!' O, The Oprah Magazine 'Dit boek kan je helpen om jezelf veilig te voelen, ongeacht welke gedachten er bij je opkomen. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken.' Elizabeth Gilbert, auteur van Eten, bidden, beminnen 'Het werk van Byron Katie is een zegen voor onze planeet.' Eckhart Tolle, auteur van 'De kracht van het Nu'
Byron Katie - Stephen Mitchell - Linda Jansen -
Keywords: Zelfontplooiing ; Positief denken ; Levenskunst