Intervisiecoaching : kortdurende begeleiding van lerende groepen - Van Doorn, Ger, ....-; Lingsma, Marijke, 1951- (Amsterdam : Boom/Nelissen, 2013)
Intervisie kan worden omschreven als een methode om samen met collega's of vakgenoten gestructureerd te praten over problemen en ervaringen in het werk en het zoeken naar oplossingen. Men treft intervisie als leermethode aan binnen een groot aantal beroepsgroepen. Een groep die intervisieactiviteiten wenst op te zetten kan zich daarbij laten coachen. Dit boek geeft de intervisiecoach tal van handvatten voor zijn of haar werk. Wat moet een goede coach weten en kunnen? En hoe pak je een coachingstraject bij intervisie aan. Het boek gaat op deskundige wijze in op dergelijke vragen. Het boek is geschreven door twee auteurs met een jarenlange ervaring op het gebied van coaching. Tien bijlagen bevatten informatie, vragenlijsten e.d. die bruikbaar zijn in de praktijk. Het is helder en deskundig geschreven, bevat diverse schema's en is zeker een gedegen hulpmiddel op dit tamelijk nieuwe toepassingsgebied binnen de wereld van de coaching. Bevat uitgebreide literatuurlijst. Een nuttige aanvulling op de bestaande literatuur over intervisie. Bevat bibliografie en trefwoordenregister. © NBD Biblion
Een intervisiecoach begeleidt lerende groepen kortstondig, totdat zij zelfstandig functioneren. De auteurs ontwikkelden hiervoor de Case Navigator en het CREA-Model (Collectieve Reflectie & Eigen Actie).
Keywords: Intervisie - Coaching ; management