Niemand heeft het gedaan : roman - Broeckhoven, Diane, 1946- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2017)
Bonnie wordt opgevoed door haar jonge moeder, vader heeft het laten afweten toen hij hoorde dat zijn schoolvriendinnetje zwanger was. Het meisje heeft een sterke band met haar moeder, die een winkeltje in tweedehands kinderkleren heeft. Ze slapen in hetzelfde bed, doen samen de huishouding, ze zijn een soort twee-eenheid. Bonnies oma en overgrootmoeder, overoma, wonen in dezelfde straat. Ze groeit dus op in een vrouwenwereld. Geen wonder dat haar 'denkbeeldige vriendje', een soort alter ego, ook een meisje is. Deze mini-uitgave van Bonnie noemt zichzelf 'Niemand'. Een man komt in het leven van Bonnies moeder. Het meisje is helemaal overstuur. Ze wil die man niet.
Roman
Keywords: Moeder-dochterrelatie ; Vrouwen ; Kinderwereld