Wat ik nog weet : roman - Broeckhoven, Diane, 1946- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2013)
In de proloog vindt Manon de rode fauteuil terug die ze kocht van haar eerste salaris. Vervolgens wordt het verhaal achter deze stoel verteld, dat drie perioden beslaat. In 1987 raakt Manon in shock als haar zoon Peter bij haar ex-man wil wonen. Als ze hersteld is, vindt ze een baan in een hotel. In 1994 helpt Manon haar ex-schoonvader wanneer zijn vrouw stervende is. Ze stuurt Peter met hem op vakantie. In 2008 gaat Peter in Japan werken, maar op de avond van het afscheidsdiner krijgt Manon een hersenbloeding. Ze ligt drie maanden in coma in het ziekenhuis, en nadat ze ontwaakt is, verhuist ze naar een verzorgingstehuis. Haar kinderen zetten het oude huis te koop en brengen haar spullen naar de kringloop. Langzaam maar zeker herstelt ze en gaat op zoek naar haar verleden. Het tweevoudig vertelperspectief van Manon en haar zoon Peter geeft inzicht in de fasen van hun relatie. Broeckhoven (1946) werd internationaal bekend als geëngageerd schrijfster door 'De buitenkant van Meneer Jules'. Ze schetst hier een overtuigend beeld van het leven met hersenletsel en de ontheemding die daarvan het gevolg is. Kleine druk. © NBD Biblion
Roman - Het verhaal van de gecompliceerde band tussen een moeder en haar zoon tegen de achtergrond van ingrijpende en soms dramatische familiegebeurtenissen.
Keywords: Moeder-zoonrelatie ; Dood