Johnny Stalker - Broeckhoven, Diane, 1946- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2014)
De 40-jarige Johnny Verstappen is een simpele geest. Van zijn sociaal werkster moet hij zelfredzaam worden. Dus weg van zijn moeder, apart gaan wonen en werken. Daarin slaagt hij wonderwel. Elke dag loopt hij naar zijn werk in de bouwmarkt. Hij houdt van wandelen, van stappen. Hij heet toch niet voor niets Verstappen? Op zijn verjaardag krijgt hij een fles whiskey van het merk Johnny Walker. Een grapje van zijn collega's. Het is de eerste keer dat hij alcohol drinkt. Na zijn werk kijkt hij 's avonds het liefst naar de soap ‘Samen' op tv. Hij is helemaal weg van de actrice die Cindy speelt. Wie kan geloven dat hij haar ooit nog eens in het echt zal ontmoeten? En ja, hoor. Op een dag zit hij op een terrasje en daar ziet hij haar plotseling. Alleen noemt de ober haar anders, bij haar echte naam. En dan doet hij iets wat hij nog nooit eerder gedaan heeft .... Uitgeverij Wablieft! publiceert leesboeken in duidelijke taal met grote letters en korte zinnen, speciaal voor volwassen beginnende lezers. Elk Wablieft-boek is ongeveer 80 bladzijden dik. Geschikt vanaf niveau B1. © NBD Biblion
Roman - Johnny is gek op de actrice Cindy. Op een dag ziet hij haar op een terrasje. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.
Keywords: Stalking