Het verkeerde keelgat : roman - Broeckhoven, Diane, 1946- (Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, 2016)
Het uit twee ongelijke delen opgebouwde debuut voor volwassenen van de Vlaamse schrijfster Broeckhoven (1946) verwijst in de opzet ten dele naar haar kinder- en jeugdboeken. De hoofdfiguur van dit verhaal is Lucie Wijnakker, een voordrachtskunstenares, gescheiden, en met wisselende contacten. Deel 1: ze moet een halsoperatie ondergaan, en beleeft deze angstige periode tegen de achtergrond van haar ervaringen als schoolkind dat regelmatig in een nonnenschool monddood werd gemaakt. Deel 2: na de operatie komt ze door een periode van zwijgen en stilte tot genezing en tot zichzelf op een klein Spaans eiland. Een autobiografisch getinte roman over praten en zwijgen, misverstanden over doofstomheid, over slechte onderlinge communicatie, met enkele poe͏̈tische passages en met weinig karaktertekening. Vrij kleine druk. © NBD Biblion
Roman - Een voordrachtskunstenares die een keeloperatie moet ondergaan, wordt daarbij herinnerd aan de periode in haar jeugd toen ze monddood was.
Keywords: Communicatie