Zit stil! Handleiding voor het opvoeden van overbeweeglijke kinderen - Compernolle, Theo, ....-; Vermeiren, Robert, ....- (Tielt : Lannoo, 2011)
Sommige kinderen zitten nooit stil, ook al vraag je het honderd keer. De ouders van zulke overbeweeglijke kinderen hebben het niet altijd gemakkelijk om ze op te voeden. 'Gewone' opvoedingsmethoden werken niet altijd en de omgeving reageert vaak beschuldigend. Dit wetenschappelijk onderbouwde boek staat boordevol nuttige informatie, herkenbare voorbeelden en concrete antwoorden op de meest voorkomende vragen, zoals: Hoe ontstaat overbeweeglijkheid? Heeft ieder overbeweeglijk kind ook ADHD of ADD? Hoe kun je je kind het beste iets aan- of afleren? Met welke bijzondere gebruiksaanwijzingen moet je als ouder rekening houden?Kunnen medicijnen helpen?
Keywords: Gedragsproblemen