Universele ontwerpprincipes : 125 manieren om bruikbaarheid te verbeteren, waarneming te beïnvloeden, aantrekkingskracht te vergroten, betere ontwerpbeslissingen te nemen en leerprocessen te verbeteren - Lidwell, William, ....-; Holden, Kritina, ....-; Butler, Jill, 1969- (Amsterdam : BIS Publishers, 2013)
Of het een marketingcampagne, een museumtentoonstelling, een videospel of een complex besturingssysteem betreft, steeds is het ontwerp ervan de culminatie van concepten en praktijken uit allerlei disciplines. Omdat niemand expert op elk gebied kan zijn, hebben ontwerpers altijd in verschillende bronnen en naslagwerken moeten zoeken naar de benodigde vakkennis en informatie - totdat dit boek verscheen. Universele ontwerpprincipes is het eerste interdisciplinaire naslagwerk voor ontwerpers. In dit rijk geïllustreerde boek en overzichtelijk geordende boek worden de vormgevingsconcepten helder beschreven en voorzien van geïllustreerde voorbeelden uit de praktijk. Van de '80/20 regel' tot 'chunking', van de 'Babyface-factor' tot 'Ockhams scheermes' van de 'taille-heupverhouding' tot 'cognitieve dissonantie': u komt alles te weten over 125 veel voorkomende ontwerpprincipes. Dit baanbrekende naslagwerk is het standaardwerk voor ontwerpers, technici, architecten en studenten die hun expertise op het gebied van vormgeving willen verbreden en verbeteren. Deze tweede editie bevat revisies, updates en 25 nieuwe principes.
Keywords: Ontwerpen