Omgaan met alcohol en andere drugs op school : leidraad voor een DOS - De Paepe, Nina, ....- (Brussel : Politeia, 2018)
In deze brochure wordt heel overzichtelijk uitgelegd welke ingrediënten je nodig hebt om een ‘Drugbeleid Op School' (DOS) te ontwikkelen. Je formuleert een visie op middelengebruik en bouwt je DOS op vier pijlers: 1. een regelgeving over alcohol en andere drugs, 2. een begeleidingstraject voor leerlingen met (mogelijke) problemen, 3. preventie via educatie, 4. structurele maatregelen in de schoolcontext. Alle pijlers werk je uit aan de hand van drie acties. Alle acties zijn van belang voor het succes van het DOS. - VAD is het Vlaams expertisecentrum voor alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie, gokken en gamen. VAD is ook de koepel van de Vlaamse organisaties die werken rond alcohol en andere drugs.