Helder schrijven : 40 gouden regels voor aantrekkelijke en duidelijke professionele teksten - De Baets, Greet, 1969- (Brugge : Vanden Broele, 2016)
Een goede professionele tekst is uitnodigend, snel to the point, en treft effectief doel. Alleen: een goede professionele tekst zet u niet zomaar op papier. Gelukkig brengt het boek “Helder schrijven” u een heel eind in de goede richting. Die handige gids is dan ook op het lijf geschreven van iedereen die soms of regelmatig professionele teksten schrijft. Of het nu om administratieve post, handleidingen, commerciële brieven of webteksten gaat. Taal- en communicatiespecialiste Greet De Baets beschrijft het hele schrijfproces vanuit het enige standpunt dat ertoe doet: dat van de ontvanger. Daarbij ontleedt ze alle belangrijke principes: compacte teksten, actieve taal, positieve formuleringen, eenvoudige woorden en correcte spelling. Kortom, in deze uitgave vindt u: 7 schrijfstappen die leiden tot een logische en goed gestructureerde boodschap. 40 gouden schrijfregels die bijdragen aan een doeltreffende tekst. Talrijke tips voor een heldere en aantrekkelijke stijl. Concrete voorbeelden en checklists om de leerpunten in de praktijk te vertalen. Zowel voor beginnende als voor ervaren tekstschrijvers is “Helder schrijven” een toegankelijk en onmisbaar werkinstrument. Communicatieverantwoordelijke, assistent, vertegenwoordiger, student, zaakvoerder, helpdeskmedewerker of nog journalist: iedereen vindt in deze leidraad de nodige tips en tricks om klare en duidelijke teksten tevoorschijn te toveren.
Keywords: Schrijftechnieken; Schrijven