Identiteitsontwikkeling en leerlingenbegeleiding: een praktijkgericht boek. - Van der Wal, Jos, 1952-; de Mooij, Ineke, ....-; de Wilde, Jacob, ....- (Bussem : Coutinho, 2017)
Het begeleiden van leerlingen/jongeren is een belangrijk onderdeel van de taak van leraren en werkers in de educatieve sfeer. Dit praktijkgericht boek biedt mogelijkheden om jezelf op meer niveaus te bekwamen in dit begeleiden. In de eerste hoofdstukken wordt een psychologisch denkraam aangereikt waarin aandacht wordt gegeven aan de belangrijkste ontwikkeling die adolescenten doormaken, namelijk het verwerven van een eigen identiteit. Hierbij speelt de ontwikkeling van het denken en van de seksualiteit een grote rol. Uitgaande van deze psychologische inzichten worden gespreksvaardigheden besproken waarmee de begeleiding doelgerichter en -treffender gemaakt kan worden. Goed en vooral praktisch te hanteren leerboek voor lerarenopleidingen, met per hoofdstuk omschreven leerdoelen en allerlei toetsvragen. © NBD Biblion
Keywords: Leerlingbegeleiding; Ontwikkelingspsychologie