Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering : een planmatige aanpak. - Brug, Johannes, ....-; Lechner, Lilian, 1967-; van Assema, Patricia Tine, ....- (Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2017)
Ongezond gedrag zoals roken, te veel alcohol en te weinig bewegen is in Nederland een van de belangrijkste oorzaken van vermijdbare ziekte en sterfte. Daardoor blijft de volksgezondheid in Nederland achter bij andere landen in Europa. Dit leerboek bevat een systematisch overzicht van de theorie en de praktijk van interventies ter bevordering van gezond gedrag. Het eerste deel van het boek bevat een beschrijving van het Model voor Planmatige Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering. Deel twee bevat enkele voorbeelden van toepassingen van het model. De auteurs putten onder andere uit relevante inzichten uit de epidemiologie, de sociale en gezondheidspsychologie, de sociologie, de communicatiewetenschappen en de marketing. Een zorgvuldig samengesteld leerboek. Elk hoofdstuk begint met een opsomming van leerdoelen en sluit af met een samenvatting en literatuursuggesties. Bevat uitvoerig register en literatuurlijst. Geschikt voor studenten en professionals op het gebied van gezondheidsvoorlichting en aanpalende terreinen. © NBD Biblion
Keywords: Gezondheidsvoorlichting -- Nederland; Gezondheidsvoorlichting