Een klas met een hoek af : hoe een flexibele klasinrichting leren stimuleert - Nuyens, Inge, ....- (Tielt : LannooCampus, 2018)
In een wereld in transformatie is het van cruciaal belang dat ons onderwijs gelijke tred houdt met al die veranderingen. Lesmethodes evolueren voortdurend, geïnspireerd door media en maatschappelijke trends. Maar de scholen zelf zijn veel minder spectaculair veranderd. Leerlingen zitten vaak nog steeds in dezelfde lokalen, op een rij, in traditionele banken.En dat terwijl we de mond vol hebben van het belang van communicatie, creativiteit en betrokkenheid in de klas.Dit boek doet nadenken over de omgeving waarin we onderwijs willen brengen. Van nieuwe meubelvormen tot de content-methode die de eigen identiteit en filosofie van de school vertaalt, naar een inrichting die dat ook uitstraalt naar leerlingen, leraren, ouders...Zo kan elke school met visie een inrichting maken die bijdraagt tot inspiratie en communicatie, en die op lange termijn werkbaar blijft.