Een stille leerling in je klas : de leraar als betekenisvolle andere bij kindermishandeling - Mol, Peter, ....-; Pont, Steven, ....- (Tielt : LannooCampus, 2017)
Als leraar kun je een enorm positieve invloed hebben op de ontwikkeling van mishandelde of verwaarloosde leerlingen. Uit onderzoek onder oudere leerlingen op de basisschool en leerlingen van het voortgezet onderwijs, blijkt dat een kwart van hen aangaf met mishandeling te maken hebben gehad. In dit boek wordt op praktische manier beschreven, hoe je als leraar - naast de ouders - een zeer 'betekenisvolle andere' in het leven van een kind kunt zijn. Het verhaal wordt opgetekend uit de mond van Paul, die zegt: 'ik heb veel gehad aan enkele leraren, omdat ze me zagen, me het gevoel gaven dat ik iemand was en ze me waardeerden'. Voor een kind kan deze aanwezigheid en aandacht een groot verschil maken.
Keywords: Kindermishandeling en onderwijs