Bouw- & planologisch compendium - Rutgeerts, Johan, ....- (Gent : Academia Press, 2018)
Niets is zo moeilijk als iets eenvoudig te maken Dit boek behandelt uitvoerig de meest courante termen uit de bouwkunde, bouwfysische begrippen, de stedenbouw en ruimtelijke planning, het bouwrecht, de vele bouwreglementen en aanverwante reglementering. Dit werk is geschreven voor al wie bij bouwen, plannen en onroerend goed betrokken is. Het is een standaardwerk: - voor hen die het moeten bedenken (architecten, ingenieurs, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen, planologen); - voor hen die het moeten beoordelen (ambtenaren, rechters, juristen, deskundigen, commissieleden); - voor hen die het moeten doen (aannemers, uitvoerders, makelaars, projectontwikkelaars, landmeters). - en waarom niet, ook voor hen die iets verwachten, zoals de bouwheer of de opdrachtgever.
Keywords: Bouwkunde