De humane stad : 30 voorstellen voor een stad op mensenmaat - Aernouts, Nele, ....-; Ballon, Pieter, ....-; Macharis, Cathy, ....- (Brussel : VUBPress, 2017)
De wereld verandert aan een verschroeiend hard tempo. Dat levert een pak vragen op. Hoe gaan we wonen? Hoe ga ik mij verplaatsen? Hoe ga ik om met mijn digitale identiteit en de stroom aan data? Hoe belangrijk is mijn mening voor het beleid? De Vrije Universiteit Brussel wil op deze vragengolf anticiperen en richtte de Poincarrégroep op. De Poincarrégroep, dat zijn verschillende academische experten uit verschillende domeinen mét een missie: oplossingen zoeken voor het samenlevingsvraagstuk. Resultaat: 30 concrete voorstellen voor de stad op mensenmaat. De Humane stad - 30 concrete voorstellen voor de stad op mensenmaat wordt voorgesteld op de Human City Conference op 14 december 2017 in Brussel.
Keywords: Stadsvernieuwing