Academic writing in the humanities and social sciences : a resource for researchers - Blanpain, Kristin, ....- (Leuven : Acco, 2008)
A Resource for Researchers In toenemende mate wordt van academici verwacht dat ze in het Engels publiceren. Voor velen is dit geen gemakkelijke opgave, ook al drukken ze zich vlot uit in discussies en informele contacten. Academic Writing in the Humanities and Social Sciences helpt beginnende en meer gevorderde onderzoekers bij het opstellen en redigeren van Engelse teksten. Het boek omvat volgende componenten: - concrete richtlijnen voor het schrijven van een aantal specifieke genres, zoals een abstract of een research proposal, en voor het verbeteren van taal en stijl in het algemeen. - een ruime selectie academische woordenschat, met nadruk op collocaties (bv. address an issue, a wide range) - een overzicht van typische grammaticale problemen De voorbeelden en oefeningen zijn gebaseerd op een corpus van teksten uit het domein van de Humane Wetenschappen, wat de relevantie en authenticiteit garandeert. Het boek kan gebruikt worden in lesverband, voor zelfstudie, of als naslagwerk bij het schrijven.
Keywords: Engelse taal ; taalcursussen - Wetenschappelijke publicaties