Kunstpsychologie - De Groote, Charlotte, ....- (Gent : Academia Press, 2009)
Dit boek is een meeslepend verhaal, geschreven vanuit diverse psychologische invalshoeken. De auteur onderzoekt alles wat met het verschijnsel kunst te maken heeft en gaat op zoek naar hypotheses, feiten en verklaringen. Het kunstwerk, de kunstenaar, de kunstdaad, de kunstminnaar, de kunstverzamelaar maar ook de kunsttherapie worden belicht en geduid. Een boeiende en soms eigenzinnige zoektocht doorheen de kunst- en cultuurgeschiedenis. Charlotte De Groote is psychologe, psychotherapeute (kunsttherapie) en beeldhouwster. Zij is als docent verbonden aan de Hogeschool Gent (Departement Academie).
Keywords: Kunst ; psychologie