Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs : werkboek - Horeweg, Anton, ....- (Tielt : Lannoo, 2017)
Dit praktische werkboek is te gebruiken bij het succesvolle handboek 'Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs'. Het bevat casussen, oefeningen, verwijzingen naar video's en praktische schema's die helpen om de tekst uit het handboek nog beter te kunnen begrijpen en direct in de klassenpraktijk te kunnen toepassen. Met dit werkboek leer je planmatiger te kijken naar de problemen die je kunt tegenkomen in de klas en te reflecteren op je eigen rol in de klas. Het boek biedt de kennis om handelingsbekwaamheid te vergroten met betrekking tot de preventie en aanpak van gedragsproblemen. Aan dit werkboek werkten opleiders mee van verschillende hogescholen.Van (toekomstige) leraren wordt steeds meer verwacht dat ze kunnen omgaan met gedragsproblemen en gedrags- en ontwikkelingsstoornissen. Hoe kun je studenten daar op voorbereiden? Door ze kennis aan te bieden, door ze te laten reflecteren op hun eigen gedrag en door te oefenen met deze zaken. Het boek biedt de kennis om handelingsbekwaamheid te vergroten met betrekking tot de preventie en aanpak van gedragsproblemen. Met de informatie uit het handboek Gedragsproblemen in de klas in het basisonderwijs als basis en de oefeningen en opdrachten uit dit werkboek, worden studenten optimaal voorbereid op de praktijk van passend onderwijs.
Keywords: Gedragsstoornissen ; basisonderwijs