(On)gewoon doen, (on)gewoon zijn : doeboek, kijkboek - Duyck, Hilde, ....- (Gent : Academia Press, 2013)
De Hogeschool Gent wil excelleren in onderwijs, onderzoek, dienstverlening en beoefening van de kunsten. Via de ompetentie van haar medewerkers en afgestudeerden en de valorisatie van haar onderzoek wil de Hogeschool Gent een kritische, creatieve en open maatschappij bevorderen. (Raad van Bestuur van de Hogeschool Gent, 2007)'(ON)gewoon doen' wil een laagdrempelig doeboek zijn voor al wie beeldend- expressief aan de slag wil. Praktijklector Hilde Duyck (Hogeschool Gent, faculteit Mens en welzijn) deelt haar lesopdrachten en –ervaringen met het brede publiek. Je vindt er tips voor elke 'kunstenaar' in spe, voor toekomstige begeleiders van beeldende sessies en ruim gevisualiseerde werktechnieken.'(ON)gewoon zijn' wil je 'triggeren' om mee te doen, dus grasduin maar eens door dit kijkboek. Je vindt er speels ontroerende 'beelden' en korte verhalen van studenten van de faculteit. Vanuit heel uiteenlopende invalshoeken brengen ook andere 'FMW-ers', oud studenten en coördinatoren van enkele sociale & artistieke projecten in dit deel hun eigen visie op Kunst- en Cultuureducatie.
Eerder verschenen o.d.t. SOAG in beeld, beeld in SOAG
Keywords: Kunstzinnige vorming ; onderwijs ; Vlaanderen - Creativiteit - Beeldende vorming