Effectief eventmanagement : zakelijke en publieksevenementen - Klaassen, Lenny, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2018)
Wat voor soort evenement je ook organiseert, elk evenement is uniek en kan dus maar één keer tot een onvergetelijk succes worden gemaakt. Authenticiteit, beleving en duurzaamheid zijn daarbij sleutelwoorden. Het organiseren van een effectief evenement vraagt om een gedegen voorbereiding, kennis van het vak en de markt, een behoorlijke dosis creativiteit, logistiek inzicht en een sterk organisatorisch vermogen. In Effectief eventmanagement komen alle onderdelen aan bod die bij het organiseren van een evenement een rol kunnen spelen, of het nu een personeelsfeest, congres, seminar, festival, beurs of sportevenement betreft. Het boek maakt een duidelijk onderscheid tussen zakelijke en publieksevenementen. De verschillen tussen deze typen evenementen bepalen grotendeels de keuzes bij de organisatie van het evenement. Effectief eventmanagement is opgebouwd aan de hand van vijf fases die bij de organisatie van elk evenement doorlopen moeten worden: van het definiëren van alle uitgangspunten tot het zorgvuldig opstellen van een geschikte programmering, en van een perfect gecoördineerde uitvoering tot de afsluitende evaluatie en afronding. Deze fases worden in chronologische volgorde besproken. In het laatste hoofdstuk is ten slotte aandacht voor algemene informatie over beurzen, kengetallen, en tips en trends die nuttig zijn om de vijf fases efficiënt en effectief te kunnen doorlopen.
Keywords: Events