Poppetjes : leren leven met borderline - de Rooij, Lieve, ....-; Schouten, Roelof, ....-; Stoffers, Marisa, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Tobi Vroegh, 2017)
Sinds haar kindertijd praat Bernadette met de stemmen in haar hoofd, haar poppetjes. De een troost, de ander scheldt, een derde geeft ongevraagd advies. Gek wordt ze ervan. En toch kan ze niet zonder Moeti, Heks, Meneer de Rechter, Morzel en natuurlijk Zonnetje en Kleintje. In Poppetjes volgen we Bernadette van januari tot december tijdens haar opname in Psychiatrisch Ziekenhuis Zonlicht, de plek waar ze de diagnose borderline krijgt. In haar dagboek neemt ze ons mee naar de uithoeken van haar ziel, waar ingemetselde emoties, pijn en wantrouwen zich ophouden. Lieve de Rooij (1963) baseerde het verhaal ten dele op haar eigen leven. In directe en beeldende taal laat zij je van dichtbij meemaken hoe een leven met borderline is. Naast haar schrijverschap, geeft De Rooij als ervaringsdeskundige lezingen op scholen en bedrijven.
Keywords: Borderlinesyndroom