Pinkhof zakwoordenboek 'evidence-based' geneeskunde - Van Everdingen, Jannes Jacob Egge, 1952-; van den Eerenbeemt, A. M. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2011)
"Pinkhof Zakwoordenboek "evidence-based' geneeskunde biedt definitie, uitspraak, toepassing enz. voor ca. 1100 vaktermen uit: • "evidence'-based geneeskunde• richtlijnontwikkeling• epidemiologie• medische statistiekDit zakwoordenboek is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de redacteuren van Pinkhof Geneeskundig woordenboek en twee epidemiologen die gepokt en gemazeld zijn in "evidence-based' richtlijnontwikkeling. Hierdoor biedt het een breed en actueel overzicht van begrippen uit de evidence-based medicine (EBM): van "EBRO' tot "MeSH', van "alfa' tot "Z-toets' en van "gezonde levensverwachting' tot "histogram'. Elke vakterm is voorzien van een beknopte en duidelijke beschrijving, ook te begrijpen door minder ingewijde lezers.Iedereen die met "evidence-based' geneeskunde te maken heeft – zoals zorgverleners, richtlijnontwikkelaars, beleidsmakers, geneeskundestudenten en patiënten – kan zijn voordeel doen met deze Pinkhof-uitgave. Raadpleging ervan draagt bij tot een juist en uniform gebruik van de vele nieuwe termen in dit vakgebied."
Verklarend Nederlands.
Keywords: Geneeskunde -- Woordenboeken