Creatieve therapie - Demuynck, Joost, ....-; Geldhof, Abe, 1984- (Leuven / Den Haag : Acco, 2017)
Creatieve therapie is geen nieuwe discipline. In hun werk met kinderen en volwassenen die psychisch lijden, zetten psychoanalytici en psychotherapeuten al lang media in zoals tekenen, schilderen, drama, muziek of dans. Welke uitdagingen gaan gepaard met het inzetten van een medium in de therapeutische setting? Wat zijn de moeilijkheden en welke oplossingen hebben therapeuten en patiënten daarvoor uitgevonden? Hoe kan de psychoanalyse als theoretisch kader dienen voor de creatieve therapie? En wat kunnen we van kunstenaars leren? De auteurs van dit boek gaan elk op hun manier deze vragen te lijf.
Keywords: Creatieve therapie; Psychotherapie