Pinkhof basiswoordenboek geneeskunde - Van Everdingen, Jannes Jacob Egge, 1952-; van den Eerenbeemt, A. M. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2013)
Pinkhof Basiswoordenboek geneeskunde is de opvolger van het Klein geneeskundig woordenboek, voor velen bekend als 'De Klok' en al sinds 1980 een begrip in de gezondheidszorg. Dit nieuwe woordenboek bouwt voort op het fundament dat de acht drukken van 'De Klok' hebben gelegd. Het merendeel van de trefwoorden in het Klein geneeskundig woordenboek is overgenomen in deze nieuwe editie en waar nodig door de auteur bewerkt. Hiermee is het karakter bewaard gebleven van een toegankelijk verklarend medisch woordenboek met zowel wetenschappelijke termen als begrippen die in de zorgsector op de werkvloer worden gebruikt. Deze nieuwste editie is nu onder de Pinkhof-vlag gebracht en heeft hiermee woordenboekkenmerken overgenomen van gerenommeerde titels als Pinkhof Geneeskundig woordenboek, Pinkhof Compact medisch woordenboek en Pinkhof Medisch Engels. Pinkhof Basiswoordenboek geneeskunde vult deze Pinkhof-reeks aan als een toegankelijk woordenboek voor iedereen die met gezondheidszorg te maken heeft: mbo- en hbo-studenten in paramedische opleidingen, beroepsbeoefenaren en patiënten. De kenmerkende heldere stijl van de begripsomschrijvingen maakt dit woordenboek bij uitstek geschikt voor deze doelgroepen. Pinkhof Basiswoordenboek geneeskunde biedt: * ruim 22.000 trefwoorden * 3000 nieuwe trefwoorden rondom diverse medische thema's, waaronder ouderenzorg, verpleegkunde en e-health *uitspraakhulp en taalaanduidingen *Nederlandse en Latijnse woordvormen *een vernieuwde, moderne opmaak * vakinformatie voor verpleegkundigen,fysiotherapeuten, assisterenden en overige professionals in de zorgsector, voor patiënten en voor wie in opleiding of werk zijdelings met de gezondheidszorg te maken heeft.
Verklarend Nederlands.
Keywords: Geneeskunde -- Woordenboeken