Toegepaste stromingsleer - Mott, Robert L., 1940-; Untener, Joseph A., ....-; Plat, Robert, ....- (Amsterdam : Pearson, 2014)
De vernieuwde editie van dit (studie)boek behandelt het gedeelte van de natuurkunde dat stromingsleer heet. De stromingsleer wordt gebruikt om gedrag van (stromende) gassen en vloeistoffen te beschrijven en te voorspellen. Stromingsleer is van groot belang bij het ontwerpen en ontwikkelen van vrijwel alle technische installaties (cv-installaties, koelsystemen etc.) Dit boek behandelt de gehele stof op een logische en gestructureerde wijze. In verschillende hoofdstukken komen de diverse deelgebieden aan bod. Voldoende afbeeldingen en opgaven maken de complexe theorie begrijpelijk. De auteurs zijn erin geslaagd om van dit, van oorsprong Amerikaanse, boek een zeer bruikbaar studieboek voor Nederlandstalige studenten te maken. De auteurs beschikken allen dan ook over ruime ervaring in het betreffende vakgebied. Een goed boek voor de doelgroep: studenten aan het hoger technisch onderwijs in zeer veel richtingen. Met literatuuropgave en register.
Keywords: Stromingsleer