Het grote valpreventiespel : een unieke en inspirerende manier om jezelf en anderen te leren kennen - Biets, Robin, ....- (Kalmthout : PelckmansPro, 2018)
Een valpartij bij ouderen is meestal niet zo onschuldig als het lijkt en kan ernstige gevolgen hebben. Vind jij veilige zorg belangrijk en ben je op zoek naar een speelse manier om valpreventie binnen je team te implementeren? En dit met een interdisciplinaire insteek? Dan is Het grote valpreventiespel de methode voor jou! Het spel leert je op een originele en interactieve manier alles wat je als (toekomstige) zorgmedewerker moet weten over valpreventie. Aan de hand van kennisvragen, doe-opdrachten en juist/fout-vragen leer je in een korte tijdsspanne wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met valpreventie. Speel nu en ontdek hoe dit wetenschappelijk onderbouwd spel heel praktijkgericht is. Misschien word jij wel de nieuwe valpreventie-expert van je team? Het grote valpreventiespel is geschikt voor een brede groep van zorgmedewerkers zoals verpleegkundigen, zorgkundigen, artsen, kinesitherapeuten/fysiotherapeuten, ergotherapeuten, studenten in opleiding ... en kan bijgevolg in diverse settings gespeeld worden: niet alleen in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische centra, dienstencentra, revalidatiecentra of thuisverplegingsdiensten, maar ook aan universiteiten en hogescholen.
Spelers: max. 10 - Speelduur: 1,5 tot 2 uur - Onderdelen: spelbord - handleiding (32 pagina's) - 65 kaarten met kennisvragen - 20 kaarten met juist/fout-vragen - 15 kaarten met doevragen - 180 kennispunten - 10 pionnen - 1 dobbelsteen
Didactisch materiaal.
Keywords: Valpreventie