Autisme glASShelder uitgelegd - Perrone, Miriam, ....- (Antwerpen : Cyclus, 2017)
Van mensen met autisme wordt weleens gezegd dat ze in een eigen wereld leven die moeilijk te begrijpen is en waar je niet gemakkelijk tot kan doordringen. Traditioneel wordt dat 'eigen wereldje' afgebeeld als een glazen koepel. Maar klopt dit wel helemaal? Mensen met autisme leven wel degelijk in dezelfde wereld als ieder ander mens. Alleen registreert hun brein prikkels uit diezelfde wereld op een andere manier. En dat kan weleens voor verwarring zorgen in de communicatie en sociale interactie met anderen. Maar een eigen wereld onder een glazen koepel? De auteur gebruikt liever de metafoor van een wazig glas dat zich tussen iemand met en iemand zonder autisme bevindt en waarbij het nodig is om aan beide kanten te vegen, wil men het glas helder krijgen. Dit boek kan hierbij al een eerste stap zijn. Het is bestemd voor iedereen: voor wie iemand met autisme is of voor wie iemand met autisme kent of gewoon voor iemand die meer over autisme wil weten.
Keywords: Autisme; Autismespectrumstoornissen