Anatomie en fysiologie : een inleiding - Martini, Fréderic H., ....-; Bartholomew, Edwin F., ....- (Amsterdam : Pearson, 2017)
Anatomie en fysiologie is een uitgebreide kennismaking met de grondslagen, basisbegrippen en gespecialiseerde termen die van belang zijn om inzicht te krijgen in de bouw en werking van het menselijk lichaam. Met dit boek krijgt de student de noodzakelijke basiskennis van de anatomie en fysiologie. Het bespreekt stapsgewijs en tot in detail organen en lichaamsdelen, hun werking en wat er gebeurt als ze niet juist werken. Daarnaast biedt het boek hulp bij het interpreteren van informatie die het lichaam geeft en verschaft het een handreiking bij het oplossen van problemen. Daarnaast toont het de samenhang tussen de verschillende onderdelen van het lichaam. Zo geeft het bijvoorbeeld antwoord op de vraag welke invloed een verandering in één orgaanstelsel heeft op de andere stelsels en welke invloed veroudering heeft op orgaanstelsels. Aan de hand van klinische aantekeningen over ziektes en afwijkingen wordt steeds een link met de praktijk gelegd. Nieuw in deze editie In deze 6e editie van Anatomie en fysiologie is veel beeldmateriaal opgenomen. Andere casuïstiek betreft onder andere ?Klinische aantekeningen? met praktische voorbeelden en verdiepend materiaal. Bovendien is het didactische element 'Spotlight' in het boek opgenomen. Hierin wordt op twee pagina?s een overzicht gegeven van belangrijke informatie in beeld en tekst.
Keywords: Anatomie; Biologie; Fysiologie