Bouwstenen voor High Impact Learning : het leren van de toekomst in onderwijs en organisaties - Dochy, Filip J. R. C., 1958-; Berghmans, Inneke, ....-; Koenen, Anne-Katrien, ....-; Segers, Mien, ....- (Amsterdam : Boom, 2016)
De opleidingsagenda in Nederland en Vlaanderen wordt sterk bepaald door de drang naar verhoogde inzetbaarheid en flexibiliteit. Maar dit doel leek de voorbije decennia te ambitieus. In Bouwstenen voor High Impact Learning wordt een model geschetst voor toekomstig leren en opleiden, uitgaande van de huidige knowhow over wat impact heeft als we écht willen leren. Naast de zeven bouwstenen van het model worden noodzakelijke contextfactoren toegelicht, zoals een ander toezicht, minder controle en de professionaliteit van trainers, docenten en de organisatie. Dit boek is bedoeld voor bedrijf, onderwijs, opleidingen, en andere leercontexten: *Professionals in het onderwijs; *Beleidsmakers; *Schoolleiders; *Studenten van lerarenopleidingen en onderwijswetenschappen; *Leerkrachten primair, secundair en hoger onderwijs; *Professionals in Learning & Development in bedrijven, business units en Human Resource Development; *Professionals, learning companies, consultancy in L&D.
Keywords: Onderwijsleerprocessen - Competentiegericht onderwijs - Hoger onderwijs ; didactiek - Bedrijfsopleidingen ; didactiek