Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg - Tsakitzidis, Giannoula, ....-; Van Royen, Paul, ....- (Berchem : De Boeck, 2018)
Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg bespreekt in drie delen de verschillende stappen die leiden tot een uitgebouwde module interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg. Het boek richt zich tot studenten en docenten van de deelnemende opleidingen. Maar het is ook voor andere opleiders en verantwoordelijken in de gezondheidszorg zoals apothekers, diëtisten, logopedisten ... een praktisch hulpmiddel bij mogelijke samenwerkingen. Het eerste deel legt de fundamenten voor de ontwikkeling van een onderwijsprogramma ‘interprofessioneel samenwerken'. Deel twee behandelt de bouwstenen van de modules interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg (IPSIG). De lezer vindt er een uitgebreide bespreking van de te bereiken competenties en de beroepsprofielen van de deelnemende disciplines. In het derde deel geven de auteurs een overzicht van de didactische aspecten van de IPSIG-modules. In deze editie komen belangrijke veranderingen aan bod, zoals de eerstelijngezondheidsconferentie en het nieuwe wettelijke kader gecreëerd door de Wet betreffende de uitoefening van gezondheidsberoepen. Ze biedt ook meer informatie omtrent het ICF-model, een begrippenkader waarmee het mogelijk is het functioneren van mensen te beschrijven.