Wat zou jij doen? : leren van dilemma's in de onderwijspraktijk - Van Balen, Joke, 1976- (Bussum : Coutinho, 2009)
Lesgeven in het basisonderwijs is een vak met vele dimensies. In tien casussen met daarbij behorende opdrachten worden deze dimensies belicht. Hoe ga je bijvoorbeeld om met een mentor tijdens je stage die het vak op een totaal andere manier uitoefent dan jij in je opleiding leert, hoe ga je om met het belonen en straffen van kinderen of wat doe je al een ouder in een tien minuten-gesprek vertelt te gaan scheiden? Elke casus bevat een soortgelijke opbouw, waarbij de lezer steeds op basis van de beschikbare informatie opdrachten maakt en steeds meer perspectieven en gedachten over de casus krijgt voorgeschoteld. Aanvullend op de casussen en opdrachten zijn er video-opdrachten ingevoegd. Op een website zijn erg leuke filmpjes beschikbaar die aansluiten op de casus. Het boek is ook bruikbaar zonder internetcontact. Een studieboek voor pabostudenten dat diverse moderne vormen van communicatie combineert. © NBD Biblion
Didiclass Projectgroep ; Joke van Balen, Olga Firssova, Walter Geerts en anderen ; met een bijdrage van Fred Korthagen ; eindredactie Walter Geerts, Marc van Laeken en Matthias Mitzschke