Duurzaam zaken doen : door liefde voor de natuur. Een gesprek met Pierre Tailhard de Chardin - de Blot, Paul, ....- (Breukelen : Nyenrode Academic Press, 2018)
Dode stof kan nooit tot leven komen en een aap kan nooit mens worden. Daarom moet de elementaire stof vanaf het allereerste begin al in een uiterst zwakke vorm van menselijk leven zijn. In de loop van de geschiedenis ontwikkelt zich dit onzichtbare leven tot zichtbaar leven en menselijk leven. Pierre Teilhard de Chardin heeft als paleontoloog aan de hand van opgravingen aangetoond hoe de stoffelijke wereld vanaf het allereerste begin al gericht was op menselijk leven. Het menselijk leven is daarom wezenlijk een verbondenheid met de natuur.
Keywords: Duurzaamheid ; natuur