Leren met AR/VR : haal de wereld in de klas - Van Ast, Michel, ....- (Groningen : BoekTweePuntNul, 2017)
Wat als je eenvoudig kunt reizen naar een willekeurige plek op aarde? Met je klas of alleen. Duiken bij een ziek koraal, op bezoek gaan in een vluchtelingenkamp, met de hele klas rond een uitbarstende vulkaan staan of een stuk DNA of een watermolecuul van dichtbij en in drie dimensies bekijken. Het zijn maar een paar mogelijkheden die Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) bieden. In dit boek maak je kennis met deze en vele andere voorbeelden. Je leest hoe verschillende leraren AR en VR nu al in hun klas inzetten. Welke toepassingen gebruiken ze? Wat heb je er verder voor nodig? Hoe zetten ze het in? Maar je leest ook waar ze tegenaan lopen. Daarnaast lees je in Leren met AR/VR over onderzoek naar het (leer)effect van de inzet van AR en VR. Je leest welke hardware en software er op dit moment beschikbaar is, bijvoorbeeld welke brillen en 360-graden camera's er zoal zijn. Maar je leest ook over het ontstaan, over de geschiedenis van AR en VR en over eventuele mogelijkheden in de toekomst. En niet in de laatste plaats lees je over de inzet van AR en VR in andere sectoren dan het onderwijs. Ben je na het lezen van dit boek nog niet uitgelezen en uitgekeken? Op http://www.boektweepuntnul.nl/leren-met-ar-vr/ en op onze Facebook en Twitter pagina's lees je nog meer. Voor nu willen we je met deze publicatie vooral inspireren om zelf, samen met je leerlingen, de eerste stappen op het pad van AR en VR te zetten en te gaan experimenteren. Wij wensen je daarbij veel succes en vooral plezier!
Keywords: Onderwijs en internet ; Augmented reality ; Virtuele realiteit