Kansen en bedreigingen van duurzaam ondernemen : richtlijnen voor bedrijfsvoering - Dommerholt, Egbert, 1957- (Groningen : Noordhoff, 2011)
De Kansen en bedreigingen van duurzaam ondernemen biedt een praktische benadering voor het inzichtelijk en hanteerbaar maken van duurzaamheidrisico's van bedrijven. Het boek is geschreven voor verschillende doelgroepen. Het is zeer geschikt voor hogerejaars HBO-studenten, maar ook (executive) MBA studenten en het midden- en hoger management van bedrijven behoren tot de doelgroep. Het boek vereist geen specifieke economische voorkennis. Hoewel het boek vooral een praktische inslag heeft vindt biedt het ook een theoretische inkadering. Waar nodig wordt de tekst toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste wordt aandacht besteed aan een aantal business-society begrippen en maatstaven van duurzaam ondernemen.
Keywords: Duurzaam ondernemen