This is not a game : bordspel met verhalen van vluchtelingen. (Brugge : Provincie West-Vlaanderen, 2017)
'This is not a Game' is een bordspel waarbij leerlingen zich inleven in het verhaal van een vluchteling. Ze doen dit aan de hand van verhaalkaarten en doe-opdrachten die het verhaal vertellen van 14 vluchtelingen, die leefden tussen de middeleeuwen en het heden. Zo krijgen kinderen en jongeren inzicht in wat vluchten is, maken ze kennis met enkele basisbegrippen en ontdekken ze spelenderwijs de impact van vluchten. Het bordspel is ontwikkeld voor leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs en past binnen de eindtermen. Het spel kan met een volledige klas gespeeld worden, in vier groepen. Er zit ook een handleiding bij voor leerkrachten die ondersteuning geeft bij de naverwerking ervan in de klas. This is not a Game werd ontwikkeld door FARO, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen.
Spelers: een volledige klas, in 4 groepjes Leeftijd: leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs en alle graden van het secundair onderwijs, ook geschikt voor volwassenenonderwijs