Shinrin-Yoku : de kunst en wetenschap van het bosbaden - Li, Qing, ....- (Amsterdam : Lev., 2018)
Shinrin-yoku of bosbaden is in Japan al tientallen jaren hét geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Door shinrin-yoku maak je op allerlei manieren weer verbinding met de natuur: van mindful in het bos wandelen tot even pauze nemen in een park, maar ook door op blote voeten door je eigen tuin te lopen. Dr. Qing Li, internationaal dé expert op het gebied van bosgeneeskunde, toont aan dat je door tijd door te brengen tussen bomen en planten (en dat kan ook al door meer kamerplanten in huis te nemen of essentiële oliën te verstuiven) je bloeddruk kunt verlagen, stress kunt verlichten, meer energie kunt krijgen en je immuunsysteem kunt versterken. In dit boek laat hij zien hoe je optimaal van deze natuurtherapie kunt profiteren, met anekdotes over de enorme kracht van bomen en praktische aanwijzingen om shinrin-yoku zelf te proberen.
Keywords: Natuurgeneeskunde; Natuurtherapie; Oosterse geneeskunde