Autismespectrumstoornis : interdisciplinair basisboek - Geurts, Hilde, ....-; Sizoo, Bram, ....-; Noens, Ilse, ....- (Leusden : Diagnosis Uitgevers, 2015)
Uniek voor het Nederlands taalgebied: een standaardwerk autismespectrumstoornis [ass]. • Het hele spectrum in beeld. • Aandacht voor de verschillen tussen kinderen, tieners en volwassenen met ass. • De benadering is interdisciplinair: vanuit de psychologie, de (ortho)pedagogiek en de psychiatrie. • Een bundeling van Nederlandse en Vlaamse expertise. • Niet alleen wetenschappers aan het woord maar ook ervaringsdeskundigen. Het boek heeft alles om: • hèt leerboek te worden voor ass-hulpverleners in opleiding; • hèt naslagwerk te worden voor experts uit de psychologie, (ortho)pedagogiek en psychiatrie. Dit boek is hard nodig. Moderne statistieken stellen het vòorkomen van ass -gemiddeld- op 1% van de bevolking; Nederland telt dan 160.000 en Vlaanderen 60.000 mensen met de stoornis.
Keywords: Autisme; Autismespectrumstoornis