Algemene ziekteleer : handboek voor paramedische beroepen. - Vandewynckele, Jan, ....- (Gent : Academia Press, 2018)
Pathologie of ziekteleer is eigenlijk de kern van de geneeskunde. Verpleegkundigen zijn volwaardige medewerkers van de arts die actief betrokken moeten worden in het therapeutische beleid. Maar om die rol ten volle te kunnen spelen, moeten verpleegkundigen zich verdiepen in de pathologie. Vooreerst moeten ze het vakjargon leren om met artsen te kunnen communiceren. En natuurlijk kunnen ze enkel een zinnige bijdrage tot een therapeutisch beleid leveren als ze de basiskennis van de ziekteleer beheersen. Dit boek behandelt de belangrijkste onderwerpen uit de algemene interne en heelkundige ziekteleer. Het is een handig studieboek en een naslagwerk voor elke paramedicus (de algemeen verpleegkundige, de diëtist, de ergotherapeut, de logopedist, de klinisch laborant, de apotheker).
Keywords: Ziekteleer