Mijn kind heeft DCD : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners - Dewitte, Kaat, ....-; Dewitte, Griet, 1964- (Tielt : Lannoo, 2018)
Kon jouw kind als baby pas laat kruipen of stappen? Struikelt hij of zij heel vaak, of heeft je kind moeite met fietsen, zwemmen en schrijven? Dwalen zijn of haar gedachten telkens af in de klas en heeft je kind moeite om een taak planmatig en georganiseerd aan te pakken? Misschien is DCD de oorzaak. Naar schatting heeft zo'n 5 procent van alle kinderen DCD, ook bekend onder de naam dyspraxie. Deze ontwikkelingsstoornis heeft een grote impact op de ontwikkeling van je kind, maar is helaas nog relatief onbekend. Daardoor krijgen kinderen met DCD vaak niet de gepaste begeleiding. Deze basisgids geeft een duidelijk overzicht van wat DCD precies inhoudt, hoe je DCD tijdig kunt herkennen en hoe je je kind thuis en op school kunt ondersteunen. De vele praktijkvoorbeelden en praktische tips zorgen ervoor dat je onmiddellijk aan de slag kunt.
Keywords: Motoriek: kinderen; Ontwikkelingsdyspraxie