Economie ontrafeld : van vraag naar oplossing : wegwijs met bouwstenen uit de economie - Dejonghe, Trudo, 1964-; Caluwé, Faye, ....- (Gent : Academia Press, 2018)
Wie een economische bril op heeft, ziet overal keuzes. Persoonlijke keuzes, zoals een nieuwe job of een riskante belegging, maar ook de relatie tussen die keuzes en productiecapaciteit, arbeidskracht en andere factoren. Dit oefeningenboek economie laat toe om die concepten grondig in te oefenen en de verbanden ertussen te ontdekken. Dit handboek werpt nieuw licht op vier concepten die centraal staan in de economie: technologie, schaarste, voorkeuren en strategie. Die complexe fenomenen worden gevat in wiskundige formules en principes waarmee studenten meteen aan de slag kunnen. Zo leren ze bijvoorbeeld analyseren hoe markten werken en hoe overheidsmaatregelen de economie beïnvloeden. Ook specifieke markten, zoals de arbeidsmarkt en de wisselmarkt, komen uitgebreid aan bod. Hieruit vloeit de bespreking van een aantal vraagstukken omtrent economische groei en macro-economische beleid voort. Economie ontrafeld richt zich in de eerste plaats op studenten van het hoger economisch onderwijs, maar is evengoed een gids voor al wie de wiskundige bouwstenen van de economie wil begrijpen en toepassen. Dankzij de talrijke oefeningen vormt het een ideaal studietool.
Keywords: Economie