Oe ist? : hoe peer support het welbevinden van jongeren kan verbeteren en pesten op school kan voorkomen - Becuwe, Heleen, ....-; Wyns, Oona, ....- (Gent : Owl Press, 2018)
Bij één op drie Vlaamse jongeren blijkt het antwoord op die vraag ‘niet zo goed' te zijn. Dat zijn ontzettend veel jongeren die zich niet goed in hun vel voelen, bijvoorbeeld omdat ze gepest worden, of niet aanvaard worden om wie ze zijn, of zich gewoon niet thuis voelen in hun omgeving. Peer Support Vlaanderen wil daar iets aan doen door het welbevinden van leerlingen in het secundair onderwijs te verbeteren met de steun van andere jongeren. Vertrouwensleerlingen en leerlingbemiddelaars bieden een luisterend oor aan hun ‘peers' en werken zo mee aan een positief schoolklimaat. Het is een project door, voor en vooral met jongeren. Samen met leerlingen en leerkrachten stippelen Oona en Heleen trajecten op maat uit. Daarnaast biedt Peer Support Vlaanderen ook een Peer Support coach-opleiding aan voor leerkrachten.
Keywords: Pesten