Zie zo : taal : handleiding : 2. (Tilburg : Zwijsen, 2013)
Zie zo Taal is een overzichtelijke taalmethode voor het 2de tot het 6de leerjaar. De gestructureerde opbouw van de lessen biedt een herkenbaar stramien voor zowel leerkracht als leerling. Leerlingen ontwikkelen belangrijke 21ste-eeuwse vaardigheden. Als leerkracht bereid je hen zo voor om hedendaagse uitdagingen aan te gaan. Elk jaar komen vaste thema's terug, telkens vanuit een andere invalshoek. Daardoor ontdekken je leerlingen hoe rijk taal is. Bij Zie zo Taal staan betekenisvolle, leuke en functionele taken centraal. De verschillende domeinen en vaardigheden komen geïntegreerd aan bod. Leerlingen leren om strategieën te verwerven en in te zetten. Het leren van taal is telkens een interactief en sociaal proces, waarbij samenwerken essentieel is. Op die manier breng je je taallessen tot leven! De flexibele werkvormen zorgen ervoor dat je je leerlingen gericht kunt sturen. De gebruiksvriendelijke handleiding en heldere structuur helpen jou, als leerkracht, om in een oogopslag te zien hoe je de les kunt aanpakken. En dat werkt planlastverlagend!