Introductie in de gezondheidszorg - Van der Burgt, M., ....-; van Mechelen-Gevers, Els, ....-; te Lintel Hekkert, M., ....- (Houten : Bohn Staflue Van Loghum, 2015)
Gezondheidszorg is een belangrijk actueel probleem. Vrijwel dagelijks is het in het nieuws – heel vaak in controversiële zin. Dit boek biedt een helder overzicht van de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze negende, herziene druk wordt het zorgstelsel helder en voor iedereen die lezen kan, begrijpelijk uitgelegd. Vooral de recente veranderingen, zoals de invoering van de Wet langdurige en toegankelijke zorg als opvolger van de AWBZ, worden geschetst. Daarnaast is het een praktische introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die al in de gezondheidszorg werkzaam zijn. De drie auteurs bestrijken met hun verschillende professionele achtergronden samen praktisch het hele gevarieerde terrein van de gezondheidszorg. Goede, overzichtelijke layout. Met lijst van begrippen, literatuurlijst en register. Bij het boek hoort een website met aanvullende informatie en toetsvragen.
Keywords: Gezondheidsbeleid