School in beweging : jonge kinderen, grote bewegers... en de school - Tallir, Isabel, 1978-; Devlieger, Kirsten, 1984-; Remerie, Thomas, 1976-; Vandorpe, Barbara, 1985- (Gent : Own Press, 2018)
Kinderen zijn van nature uit bewegers. Vanuit een grote verwondering en gedreven door hun exploratie-en bewegingsdrang onderzoeken en ontdekken ze de wereld. School in beweging wil iedereen die met kinderen werkt inspireren om beweging een belangrijke plaats te geven binnen de ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van concrete voorbeelden uit de onderwijspraktijk, maar ook uit de thuiscontext, wordt nagegaan hoe beweging kan bijdragen tot een duurzame en krachtige leer- en leefomgeving voor jonge kinderen. >Geïntegreerde aanpak van STEM en beweging in de basisschool >Met concrete voorbeelden uit de onderwijspraktijk en de thuiscontext >Biedt inspiratie voor zowel ouders als professionals >Resultaat van het PWO-project ‘School in Beweging' aan Arteveldehogeschool
Bewegingstherapie ; kinderen ) Bewegingsopvoeding ; basisonderwijs ; didactiek
Keywords: Bewegingsopvoeding