De reizen van Alex : antieke klederdracht : deel 1 - Martin, Jacques, ....-; Denoel, Jacques, ....- (Pantin : Casterman, 2005)
In de stripserie 'Alex' zijn vele delen verschenen, waarbij steeds opvalt hoe goed Alex' schepper Jacques Martin zich heeft gedocumenteerd. Hier gaat het niet om een deel van de serie 'Alex', maar om een nieuw deel in de begeleidende reeks: 'De reizen van Alex'. In de andere delen is het vooral de architectuur die centraal staat, maar in dit deel gaat het om kleding. Er wordt een overzicht geboden in overzichtsplaten van de kleding zoals gedragen in Egypte, het Oude Nabije Oosten en het oude Griekenland. In totaal veertien platen, chronologisch en geografisch ingedeeld. Bij elke plaat een toelichting per figuur. Achterin enkele patroontekeningen. Bovendien zijn drie platen opgenomen van de verschillende goden per regio, ook weer met toelichting. De namen zijn echter niet altijd correct weergegeven in de vertaling. Dit deel is niet alleen interessant voor de fans van Alex, maar ook voor belangstellenden in de oudheid en in de geschiedenis van de kleding. Tevens geschikt voor de hogere klassen van de basisschool, onderbouw middelbare school en vakscholen voor mode.
Overzicht in woord en beeld van kleding in de klassieke oudheid. Vanaf ca. 11 jaar.
Keywords: Kleding ; geschiedenis; Geschiedenis