Interne communicatie : een handleiding - Elen, Luc, ....- (Soest : Boekscout, 2017)
Interne communicatie is erop gericht te zorgen dat iedereen in een bedrijf de juiste informatie krijgt. En dan uiteraard ook op het juiste moment, op de goede manier en in de goede context. Speciale aandacht besteedt deze handleiding aan het aansturen van de organisatie bij een crisis. Een les daaruit is dat de kans om het doel te bereiken groot is als de organisatie goed communiceert over besluiten en er goede coördinatie is bij de realisatie. Dit wordt duidelijk gemaakt met een voorbeeld van een militaire situatie en een case bij Colruyt; een Belgische supermarktketen. Interne communicatie dient de juiste informatie over te dragen en dat is een kunst. Daarvoor dienen de structurele elementen, de operationele elementen en de persoonlijke elementen van de communicatie goed ingericht te zijn. Om dat duidelijk te maken behandelt het boek negen communicatiecirkels. Talrijke figuren illustreren de tekst. De auteur is HR-directeur en adviseur. Hij adviseerde en deed opdrachten bij vele Belgische bedrijven. Een boek voor functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de communicatie in een organisatie.