Kat en mus redden kip - Vandewoude, Katrien, 1955-; Truant, Xavier, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2015)
Een spannend, extra dik AVI-boek over warme vriendschap en bange helden. Het is koud. Alles is wit. De tuin en de boom. De heg en het gras. De hoop mest ... Nee, de hoop mest is niet wit. Hij is bruin. Bruin met een toef wit. De hoop rilt en beeft. De hoop zegt: ‘Tok.' Het is Kip. Kip is bang en heeft zich verstopt. Haar baas wil haar in de soep doen. Mus zegt: ‘Kom maar in ons huis.' Maar wil Kat dat wel?
Voor eerste lezers - te lezen na 6 maanden leesonderwijs - AVI-E3 / AVI 2