ik kies voor Lies en Wies - Wille, Riet, 1954-; De Jongh, Aimée, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2016)
Een dik boek met afwisselend strips en verhalen. De talrijke illustraties zijn erg aantrekkelijk. Lies is een guitig meisje. Haar hondje Wies is steeds bij haar. Zelfs als Lies naar de bib gaat. Dan moet Wies in een tas. Lies en Wies gaan ook naar zee. Ze passen op een klein meisje en krijgen een ijsje als beloning. Wanneer oom Wim naar zee gaat, past Lies op zijn hondje Wief. Wies is wat jaloers. Maar als ze mee mogen op de boot van oom Wim, zijn Lies, Wies en Wief heel blij.
Voor eerste lezers vanaf 6 jaar - AVI-M3 / AVI 1